Finans Ve Iş Hakkında Yazarın Günlüğü

Kanada Başlangıç ​​Vize (Kanada Girişimci Vize)

Kanada'ya Gelmek İsteyen Girişimciler İçin Özel Vize Programı


Kanada'ya gelip bir iş kurmak isteyen bir girişimci misiniz?

Öyleyse, girişimciler için Kanada'nın Başlangıç ​​Vize programı bunu yapmanın yoludur.

Program, dünya çapındaki dinamik girişimcileri çekmek, onları Kanada’ya getirmek ve küresel ölçekte rekabet edebilecek ve Kanadalılar için iş sağlayacak işler kurmak için ihtiyaç duydukları desteği (fon dahil) sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Başlangıç ​​Vizesi programına hak kazanan girişimciler hızlı bir şekilde takip edilecek; Amaç, başarılı başvuru sahiplerini Kanada'ya giriş için haftalar içinde temizlemektir. Ve Kanada Girişimci Vizesi, daha sonra vatandaşlığa yol açabilecek kalıcı ikamet statüsü veriyor.

ABD'de ikamet statüsü kazanamayan Silikon Vadisi girişimcileri gibi ileri teknoloji sektöründeki girişimcilerin, özellikle Kanada'nın Startup Visa programı ile ilgilenebilecekleri düşünülürken, dünyanın her yerinden girişimciler teşvik ediliyor uygulamak.

Program Nasıl Çalışıyor?

Bu programla Kanada'ya göç etmek istiyorsanız, Kanadalı bir girişim sermayesi fonu, melek yatırımcı grubu veya yeni işinize yatırım yapmak isteyen iş inkübatörü desteğine ihtiyacınız var.

Kanadalı girişim sermayesi fonu, melek yatırımcı grubu veya ticari inkübatör, Girişimci Başlangıç ​​Vize programına katılmak için Kanada hükümeti tarafından belirlenmiş bir olmalıdır. Belirlenmiş melek yatırımcı gruplarını ve / veya risk sermayesi fonlarını burada bulun.

Bu nedenle, birinci adım, iş fikrinizin yatırım yapmaya değer olduğu belirlenen gruplardan veya fonlardan birini ikna etmek. İşin püf noktası, farklı grupların veya fonların, bunu yapmak için farklı başvuru süreçlerine sahip olmalarıdır; bu nedenle, hangi belgeleri ve ihtiyaç duydukları belgeleri bulmak için doğrudan fikrinizi sunmak için seçtiğiniz girişim sermayesi fonu veya melek yatırımcı grubu ile iletişime geçmeniz gerekecektir. iş fikrinizi onlara sunmak için yapın. Örneğin, bazı gruplar tam anlamıyla gelişmiş bir yazılı iş planı gerektirir, bazıları ise istemez.

Listedeki farklı grupları araştırmak için biraz zaman harcamak iyi bir fikirdir, çünkü farklı girişim sermayesi fonları, iş inkübatörleri ve melek yatırımcı grupları farklı hedeflere sahiptir ve genellikle belirli iş türlerine yatırım yapmayı tercih ederler. Web sitelerini ziyaret ederek başlayın. Fikrinizi web sitelerinde de sunmak için izlemeniz gereken başvuru sürecinin bir özetini bulabilirsiniz.

Yatırımcı, işletme inkübatörü veya melek yatırımcı grubu iş fikrinizi desteklemeye karar verirse, size bir destek mektubu verecek ve doğrudan Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Kanada'ya (IRCC) doğrudan bir Taahhüt Belgesi göndereceklerdir. Taahhüt Belgesi, sizinle yatırım organizasyonu arasındaki taahhüdün ilgili ayrıntılarını sağlar.

Sendikasyon olarak bilinen birçok kuruluştan destek alabilirsiniz. Bu durumda sizi destekleyen kuruluşlar bir araya gelerek Göçmen Mültecileri ve Kanada Vatandaşlığı (IRCC) 'yi tek bir Taahhüt Belgesi ile temin edecek ve bir adet Destek Mektubu alacaksınız.

Destek mektubunuzu aldıktan sonra, diğer nitelikleri karşıladığınızı düşünerek Başlangıç ​​Vize başvurusunda bulunmaya hazır olacaksınız. Destek mektubu olmadan Kanadalı Girişimci Başlangıç ​​Vize başvurusu yapamazsınız.

Kanadalı Girişimci Vizesi için Uygun musunuz?

Kanadalı bir girişimci giriş vizesine hak kazanmak için yapmanız gereken:

1) İş fikrinizin belirlenmiş bir yatırımcı kuruluşu tarafından desteklendiğini kanıtlayın.

Ayrıntılar için bu makalenin Programın İşleyişi bölümüne bakın. Gerekli kanıt, iş fikrinizi finanse edeceklerini söyleyen belirlenmiş gruplardan birinin destek mektubu.

Yatırım belirlenmiş bir Kanadalı girişim sermayesi fonundan geliyorsa ve / veya yatırımın belirlenmiş bir Kanadalı melek yatırımcı grubundan gelmesi durumunda asgari 75.000 dolarlık bir yatırım yapılması durumunda, asgari 200.000 dolarlık bir yatırım yapmalısınız. Kanadalı bir iş inkübatörü programına kabul edildiyseniz, yeni işinize yatırım yapmanız gerekmez.

2) Dil gereksinimlerini karşılayın.

İngilizce, Fransızca veya her ikisinde de iletişim kurabilmeli ve çalışabilmelisiniz. Dil yeterliliğinizi kanıtlamak için Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Kanada'sı sağlamalısınız. Bu, Göçmenlik Mültecileri ve Vatandaşlığı Kanada (IRCC) tarafından onaylanan bir ajanstan bir dil sınavına girmeniz ve İngilizce veya Fransızca dillerinde konuşma, okuma, dinleme ve yazma konularında Kanada Dili Benchmark 5'in asgari seviyesini karşılamalısınız. Uygun dil sınavına girdikten sonra, bu sayfada Kanada Dil Karşılaştırma seviyenizi belirlemek için kullanabileceğiniz grafikler bulunmaktadır.

3) İşletmenizin mülkiyet gereksinimlerini karşıladığını kanıtlayın.

Kanadalı bir girişimci vizesi için başvurduğunuzda beş kişiye kadar tek bir işletmenin sahibi olabilirken,

  • Her başvuru sahibinin, oy kullanma haklarının en az yüzde 10'unu elinde bulundurması,ve
  • Belirlenen kuruluş ve başvuru sahipleri ortaklaşa olmalıdırDaha oylama haklarının yüzde 50'sinden fazlası işletmede.

4) Yeterli takas fonu var.

Bu, Kanada hükümeti Başlangıç ​​Vizesi göçmenlerine maddi destek sağlamadığından, Kanada'ya geldikten sonra kendinizi ve ailenizi desteklemek için yeterli paranızın olduğunu kanıtlayabilmeniz gerektiği anlamına gelir.

Gereken fon çizelgesine baktığınızda (bu sayfada 'yeterli ödeme fonu var' altında), ailenizi desteklemek için ayırmanız gereken para miktarının ailenizin büyüklüğüne bağlı olduğunu göreceksiniz.

Ancak, Kanada hükümeti geldiğiniz zaman mümkün olduğunca çok para getirmenizi önerir - işletmeler bir gecede para kazanmaz ve bu arada ailenizin yaşam masraflarını ödeyecek bir yer bulmak için paraya ihtiyacınız olacak.

Kanada’ya geldiğiniz zaman Kanada’lı bir yetkiliye, geldiğinde 10.000 dolardan fazla CAN taşıyorsanız söylemelisiniz. Siz varsa ve bir görevli size söylemezseniz, ceza kesilebilir ve paranız el konulabilir.

Başvuru Süreci

Tüm bu gereklilikleri karşılıyorsanız, başvurmaya hazırsınız. İşte başvuru sürecinin detayları.

Başvuru işlemini tamamlayıp gönderdikten sonra, tamamlanmış ve işlenmiş olarak doğrulanır ya da eksikse işleme koyulmadan size geri gönderilir.

Tamamladığınız başvurunuz işleme kabul edildikten sonra Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Kanada (IRCC) Merkezi Alım Ofisi sizinle irtibata geçecek ve daha sonra yapmanız gerekenleri söyleyecektir. Başvurunuzun Kanada’ya göç etmek üzere işleme konması sırasında ve sonrasında olanlarla ilgili daha fazla bilgi için, IRCC’lere gidin.

Umarım bu noktada, Kanada'daki yeni hayatınıza hazırlanmanın zamanı gelecektir. Varışınıza hazırlanın, buraya ilk geldiğinizde ne olacağını açıklar.

Ve Kanada hükümetinin girişimci olmanın riskli bir iş olduğunu takdir ettiğini unutmayın - eğer işiniz başarısız olursa, daimi ikamet durumunuz etkilenmez.


Yazarın Video: Kanada'ya Yatırımcı Olarak Gitmek

İlgili Makaleler:

✔ - 2019'Da Müşterilerinize Satın Almak İçin En İyi 9 Hediye

✔ - 7 Bir İşe Başlamak için Finansman Fikirleri

✔ - Bağımsız Şarap Danışmanı Home Business


Yardımcı Oldu Mu? Arkadaşlarınızla Paylaşın!